Met 1 klik applicaties installeren bij Hosting.NL

Snel en eenvoudig automatisch applicaties installeren via Mijn HOSTING.

Er is verschillende applicaties in de categorie ‘Webwinkels en bedrijven’, ‘Content Management’, ‘Community websites’ en ‘Foto’s en bestanden’ automatisch te configureren en installeren. We voegen ook geregeld nieuwe software toe!

Beschikbare software om met 1 klik te installeren: DokuWiki, MediaWiki, phpBB, Simple Machines Forum, CakePHP, CMS Made Simple, Code Igniter, Drupal, Joomla, Laravel, MODx, Moodle, TYPO3, WordPress, Blesta, ClientExec, OpenCart, osCommerce, SugarCRM, ownCloud, Piwigo en Matomo.

Applicatie installeren:

1. Log in op Mijn HOSTING.
  2. Ga naar ‘Diensten’ en klik op ‘Mijn diensten’.
  3. Kies het hostingpakket waarop je de installatie wilt voltooien.
  4. Klik op ‘Installeer Applicatie’.
  5. Klik op ‘Installeer nieuwe applicatie’.
  6. Selecteer de juiste applicatie en vul de volgende velden in:
    • Domein: selecteer het juiste domein.
    • Folder: vul de folder aan met een niet bestaande directory of laat het veld leeg (Bijvoorbeeld ‘http://www.voorbeeld.nl/nieuw’).
    • Site naam: vul hier de naam van de website in.
    • Admins gebruikersnaam: vul hier de inlognaam waarmee in.
    • Admins wachtwoord: vul hier een bijbehorend (maar moeilijk te raden) wachtwoord in.
    • Admin e-mail: vul hier het e-mailadres van de beheerder in.
    • Auto update: Vink dit aan zodat je altijd de nieuwste versie van de applicatie gebruikt.
  7. Klik op ‘Applicatie beheer’.
  8. Indien je alles goed ingevuld hebt, verschijnt onderaan een procesbalk welke de voortgang toont.
  9. De applicatie is nu klaar voor gebruik.

Indien je Drupal wilt installeren moet het DNS A record van de domeinnaam verwijzen naar  het ip adres van je website, anders kan de installatie niet voltooid worden. Dit is alleen een vereiste voor Drupal, niet voor andere ‘1 klik applicaties’.