E-mail instellen in de standaard mail applicatie van Android

NB: Sommige versies van Android ondersteunen het synchroniseren van submappen helaas niet. Vanaf in ieder geval versie 8.0.0 werkt dit wel goed.

Lees hier hoe je de e-mail instelt in de Microsoft Outlook applicatie op Android

Volg de stappen in deze handleiding om jouw mail in te stellen op jouw Android apparaat:

• Ga naar ‘Instellingen’ op je Android apparaat en klik op ‘andere accounts’.

Screenshot_2017-10-24-13-23-20-349_com.android.settings

• Onderin zie je het knopje ‘Toevoegen’ staan, klik hierop.
    • Screenshot_2017-10-24-13-23-23-919_com.android.settings
    • Kies hierna voor ‘IMAP’ (deze staat hoogstwaarschijnlijk onder Google).
    • Screenshot_2017-10-24-13-23-29-323_com.android.settings
    • Vul hier je ‘E-mailadres’ en je ‘wachtwoord’ in.

Screenshot_2017-10-24-13-23-35-237_com.android.email

• Klik op ‘Aanmelden’.
      • Vul onder het kopje ‘Accounts’, het ‘e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord’ in.
      • Vul bij Server voor inkomende mail’ de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn HOSTING onder ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie’.
      • Vul bij ‘poort’ in: 993.
      • Selecteer bij ‘Beveiligings Type’: SSL/TLS.

Screenshot_2017-10-24-13-49-52-629_com.android.email

• Vul bij ‘Server voor uitgaande mail (SMTP)’ de servernaam van je hostingpakket in. Deze kun je vinden in Mijn HOSTING onder ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’ -> Selecteer het juiste pakket -> ‘Hosting informatie’.
      • Vul bij ‘poort’ in: 465.
      • Selecteer bij ‘Beveiligings Type’: SSL/TLS.

Screenshot_2017-10-24-13-49-58-097_com.android.email

• Klik hierna op ‘Done’ en de mailbox is geconfigureerd.

Screenshot_2017-10-24-13-50-46-621_com.android.email