AVG wetgeving en Privacy Protect

Vanaf 25 mei 2018 is de Europese privacywetgeving (AVG) actief. Hosting.NL heeft de nodige acties ondernomen om AVG-ready te zijn. Wat jij als klant nog kunt doen, is Privacy Protect’ inschakelen voor jouw domeinnaam.

Wat is Privacy Protect en waarom moet ik het aan- of uitzetten?

Privacy Protect is naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving (Algemene verordening gegevensbescherming) oftwel GDPR (General Data Protection Regulation) in het leven geroepen.

Wat doet Privacy Protect?

Privacy Protect zorgt er voor dat alleen de gegevens van de partij waar de domeinnaam is ondergebracht zichtbaar is. Hosting.NL en Realtime Register in jouw geval. Hierdoor zijn jouw gegevens als eigenaar, administratief contact of technische partij van de domeinnaam niet te achterhalen.

Privacy Protect voor je domeinnaam aanzetten

Een van de maatregelen die wij nog voor je kunnen nemen, is het aan- of uitzetten van Privacy Protect voor je domeinnaamregistratie(s). Het inschakelen van Privacy Protect gebeurt handmatig en dient daarom per domeinnaam bij ons aangegeven te worden. Check hier of Privacy Protect voor je domeinnaamextensie ondersteund wordt.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om dit zelf via Mijn HOSTING in te stellen. Voor alle bestaande domeinnamen staat Privacy Protect standaard uit. Wil je graag Privacy Protect aan hebben voor jouw domeinnaam/domeinnamen, stuur ons dan een mail en laat ons weten op welk domeinnaam/welke domeinnamen je Privacy Protect wilt activeren.

Zodra wij de Privacy Protect hebben ingeschakeld, ontvang je van ons een mail.
Jouw gegevens als eigenaar, administratief contact of technische partij van de domeinnaam zijn na inschakeling niet meer te achterhalen.

Let op: indien je gebruik maakt van een SSL certificaat (Organisatie Validatie of Uitgebreide Validatie) op jouw domeinnaam kan het inschakelen van Privacy Protect op jouw domeinnaam problemen opleveren. Wij adviseren dan ook om Privacy Protect niet in te schakelen bij gebruik van actieve SSL certificaten.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen
This site is registered on wpml.org as a development site.