Bezoekers automatisch redirecten naar de https variant van je website

Is je SSL certificaat besteld en geïnstalleerd en is je website nu bereikbaar via ‘https://domeinnaam.nl’? Dan is het tijd om al je bezoekers standaard naar de veilige versie van je website te verwijzen.

Let op: Zorg wel dat je altijd eerst je SSL certificaat installeert, vóórdat je onderstaande wijzigingen gaat doorvoeren.

Websites zonder CMS

Is het certificaat geïnstalleerd? Ga dan verder met de volgende stappen:

Voeg het volgende toe bovenaan het ‘.htaccess’ bestand van WordPress in de root van je website (Ga naar ‘bestandsbeheer’ en dan  ‘domains/domeinnaam.nl/public_html’):

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Websites met WordPress

Is het certificaat geïnstalleerd? Ga dan verder met de volgende stappen:

• Navigeer naar het ‘WordPress Dashboard’ en ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Algemeen’.
  • Pas het ‘WordPress-adres’ en ‘Siteadres’ aan naar de https variant van je website.
  • Voeg het volgende toe bovenaan het ‘.htaccess’ bestand van WordPress in de root van je website (Ga naar ‘bestandsbeheer’ en dan  ‘domains/domeinnaam.nl/public_html’):
    RewriteEngine on
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Websites met Joomla

Is het certificaat geïnstalleerd? Ga dan verder met de volgende stappen:

• Navigeer naar het ‘Joomla Dashboard’ en ga naar ‘System’ -> ‘Global Configuration’
  • Klik op het tabblad ‘Server’ en pas ‘Force SSL’ aan naar ‘Entire Site’