DNS wijzigen bij Hostnet

Of je nu al je hosting diensten of slechts een deel bij ons hebt draaien, wij vinden het belangrijk dat jij snel en eenvoudig aan de slag kunt gaan. Ook als je jouw domeinnaam bij Hostnet hebt staan.

Indien dit het geval is ontvang je van ons, na je bestelling, een e-mail met instructies voor het wijzigen van de DNS instellingen. Dit is nodig om de correcte verbinding te leggen tussen jouw domeinnaam (bij Hostnet) en de dienst die je bij ons afneemt. Natuurlijk is het controlepaneel bij iedere hostingprovider anders.

Om die reden hebben wij voor je uitgezocht hoe je de DNS instellingen kunt wijzigen bij Hostnet. Voer de onderstaande stappen uit en jij kunt razendsnel aan de slag met bijvoorbeeld jouw gloednieuwe webhostingpakket of handige HOSTING Drive omgeving. Ook dat is het gemak van Hosting.NL.

Hostnet

Log in op het Controlepaneel van Hostnet.

1. Ga naar ‘Diensten‘.
  2. Klik op de domeinnaam waarvoor je de Hosting.NL dienst besteld hebt.
  3. Ga naar ‘DNS wijzigen‘.
  4. Klik op ‘Voeg nieuw record toe‘:
    Bijvoorbeeld

• Recordnaam: storage.domeinnaam.nl (vervang domeinnaam.nl door jouw domeinnaam)
    • Type: A
    • Inhoud: 185.54.113.1
    • TTL: 14400
  5. Klik op ‘Opslaan‘.
  6. Klaar!

Het kan 30 tot 60 minuten kosten voordat de wijziging is doorgevoerd en de domeinnaam is gekoppeld aan de dienst die je bij Hosting.NL hebt besteld.

Liever al je diensten onder één dak?

In deze handleiding hebben we je uitgelegd hoe je de DNS instellingen kunt wijzigen bij Hostnet. Mocht je het handig vinden dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om al je diensten onder één dak te hebben. Zo hoef je bij toekomstige bestellingen geen DNS wijzigingen meer door te voeren maar wordt dit voor je gedaan, wel zo gemakkelijk!

Het verhuizen van je domeinnamen die je bij Hostnet hebt staan is een fluitje van een cent. Daarnaast betaal je voor het verhuizen van een .nl domeinnaam van Hostnet naar Hosting.NL helemaal niets. Je ontvangt van ons pas een factuur bij de volgende verlenging.

Meer informatie over het verhuizen van je domeinnaam naar Hosting.NL vind je op de volgende pagina’s:

Heb je nog vragen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Schroom niet en neem contact met ons op. We denken graag met je mee. Geef ons een belletje (072 751 34 06), WhatsApp met ons, stuur ons een e-mail of gebruik de chat rechtsonder.