DNS wijzigen bij Strato

Wij zouden Hosting.NL niet zijn als we jou niet helpen met het vergroten van jouw online succes. Ongeacht of je nu al je diensten of een deel van je diensten bij ons hebt draaien.

Zo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een dienst bij ons afneemt (denk aan Webhosting, HOSTING Drive of Hosted Zimbra), maar jouw domeinnaam bij Strato hebt staan. Na je bestelling geven we je dan instructies om een DNS wijziging bij Strato door te voeren. Dit is nodig om de correcte verbinding te leggen tussen jouw domeinnaam (bij Strato) en de dienst die je bij ons afneemt.

Maar wat als je geen idee hebt hoe dit in zijn werk gaat? Geen probleem! Voer de onderstaande stappen uit en jij kunt razendsnel aan de slag met bijvoorbeeld jouw gloednieuwe webhostingpakket of handige HOSTING Drive omgeving. Ook dat is het gemak van Hosting.NL.

DNS records bij Strato toevoegen

1. Log-in op strato.nl
  2. Klik op ‘Domeinen Beheren’
  3. Klik op ‘Configureren’
  4. Klik op ‘Uitklappen’ naast Subdomein toevoegen’
  5. Vul het gewenste subdomein met alleen het deel vóór je domeinnaam
    Bijvoorbeeld storage voor je HOSTING Drive:
  6. Klik op ‘Subdomein toevoegen’
  7. Klik op ‘Domeinbeheer – instellingen (subdomein)’
  8. Klik op ‘Uitklappen’ naast ‘DNS-beheer’

9. Klik op ‘Configureren’ naast ‘A-record’
  10. Selecteer ‘Eigen IP-adres’
  11. Vul het IP-adres van onze server in. Deze vind je in de oplevermail
  12. Klik op ‘Instellingen doorvoeren’