DNS wijzigen bij TransIP

Wij zouden Hosting.NL niet zijn als we jou niet helpen met het vergroten van jouw online succes. Ongeacht of je nu al je diensten of een deel van je diensten bij ons hebt draaien.

Zo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een dienst bij ons afneemt (denk aan Webhosting, HOSTING Drive of Hosted Zimbra) maar jouw domeinnaam bij TransIP hebt staan. Na je bestelling geven we je dan instructies om een DNS wijziging bij TransIP door te voeren. Dit is nodig om de correcte verbinding te leggen tussen jouw domeinnaam (bij TransIP) en de dienst die je bij ons afneemt.

Maar wat als je geen idee hebt hoe dit in zijn werk gaat? Geen probleem! Voer de onderstaande stappen uit en jij kunt razendsnel aan de slag met bijvoorbeeld jouw gloednieuwe webhostingpakket of handige HOSTING Drive omgeving. Ook dat is het gemak van Hosting.NL.

TransIP

Log in op het Controlepaneel van TransIP.

1. Ga naar ‘Domein & Hosting‘ en klik in de linkerkolom op de domeinnaam waar je de DNS voor moet wijzigen/toevoegen.
  2. Scrol nu naar ‘Geavanceerd domeinbeheer‘ gevolgd door ‘DNS‘.
    Zorg ervoor dat ‘Geavanceerd domeinbeheer‘ aan staat. Dit kan via de schuifknop Aan / Uit.
  3. 1. Bestaand record wijzigen (indien het record al bestaat):
    – Zoek het record op welke aangepast moet worden en vul bij ‘Waarde‘ het IP adres van Hosting.NL in. *
    – Klik op ‘Opslaan‘.
    2. Nieuw record toevoegen (indien het record nog niet bestaat):
    – Vul bij ‘Naam‘ de naam van de (sub)domeinnaam in.
    – Zet de TTL zo laag mogelijk, zodat het record snel herkend wordt.
    – Selecteer het juiste type record.
    – Vul bij ‘Waarde‘ het IP adres van Hosting.NL in. *
    – Klik op ‘Opslaan‘.
  4. Het (nieuwe) DNS record is na indexatie bereikbaar en zal naar de server van Hosting.NL verwijzen.

* Het IP adres van Hosting.NL vind je in de oplever e-mail die je hebt ontvangen bij het bestellen van de dienst.

Liever al je diensten onder één dak?

In deze handleiding hebben we je uitgelegd hoe je de DNS instellingen kunt wijzigen bij TransIP. Mocht je het handig vinden dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om al je diensten onder één dak te hebben. Zo hoef je bij toekomstige bestellingen geen DNS wijzigingen meer door te voeren maar wordt dit voor je gedaan, wel zo gemakkelijk!

Het verhuizen van je domeinnamen die je bij TransIP hebt staan is een fluitje van een cent. Daarnaast betaal je voor het verhuizen van een .nl domeinnaam van TransIP naar Hosting.NL helemaal niets. Je ontvangt van ons pas een factuur bij de volgende verlenging.

Meer informatie over het verhuizen van je domeinnaam naar Hosting.NL vind je op de volgende pagina’s:

Heb je nog vragen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen? Schroom niet en neem contact met ons op. We denken graag met je mee. Geef ons een belletje (072 751 34 06), WhatsApp met ons, stuur ons een e-mail of gebruik de chat rechtsonder.