Dropbox en Hosting Drive

Dropbox synchroniseren met, of migreren naar, HOSTING Drive

Wil jij jouw Dropbox bestanden toegankelijk maken binnen de HOSTING Drive omgeving van Hosting.NL of de data uit je Dropbox account migreren van Dropbox naar je HOSTING Drive? In onderstaande handleiding leg ik je uit hoe je Dropbox kunt koppelen en hoe je, indien gewenst, de data kunt verplaatsen van Dropbox naar jouw HOSTING Drive omgeving.

Dropbox koppelen aan HOSTING Drive

Om Dropbox te koppelen aan jouw HOSTING Drive omgeving volg je de stappen onder ‘Dropbox App maken‘ en ‘HOSTING Drive omgeving koppelen aan Dropbox‘. Wil je ook je data migreren van Dropbox naar HOSTING Drive? Volg dan ook de stappen onder ‘Data migreren van Dropbox naar HOSTING Drive‘.

Dropbox App maken

1. Ga naar https://www.dropbox.com/developers
  2. Klik ‘Create your app‘.
  3. Selecteer ‘Dropbox API‘.
  4. Selecteer of je een enkele folder of de gehele dropbox account wilt delen.
  5. Geef de App een naam, bijvoorbeeld: HOSTING Drive, en klik daarna op ‘Create app‘.

Klik op de volgende pagina niet ‘Apply for production’ omdat dit deze app publiek beschikbaar zal maken.
  6. Klik op de knop ‘Enable additional users‘.
  7. Noteer de ‘App key‘ en ‘App secret‘.
  8. Vul onder “Redirect URIs” het adres van je HOSTING Drive omgeving in inclusief het pad ‘/index.php/settings/admin?sectionid=storage
    Bijvoorbeeld: https://opslag.janjansen.nl/index.php/settings/admin?sectionid=storage en klik op ‘Add‘.

HOSTING Drive omgeving koppelen aan Dropbox

1. Log in op jouw HOSTING Drive omgeving.
  2. Installeer in de HOSTING Drive appstore de ‘External Storage: Dropbox‘ app. Dat kan ook via de volgende link: https://link.naaronline.opslag/index.php/apps/market/#/app/files_external_dropbox
  3. Ga naar ‘Instellingen‘ en klik daarna op ‘Opslaglimiet‘.
  4. Geef de Dropbox folder in je HOSTING Drive omgeving een ‘Mapnaam‘ zoals ‘Dropbox‘. Dit is de naam van de folder waarin je Dropbox folder(s) zichtbaar zullen zijn in je HOSTING Drive omgeving.
    (!) Wil je deze folder(s) alleen beschikbaar maken voor bepaalde gebruikers of groepen? Geef die dan op in het veld ‘Beschikbaar voor’.
  5. Selecteer ‘Dropbox V2‘ als ‘Externe Opslag‘.
  6. Als ‘Authenticatie‘ mechanisme selecteer je ‘OAuth2‘.
  7. Als ‘Client ID‘ gebruik je de eerder genoteerde ‘App key‘.
  8. Als ‘Client secret‘ gebruik je de eerder genoteerde ‘App secret‘.
  9. Klik op ‘Sta toegang toe‘.
    1. Indien je nog niet ingelogd bent bij Dropbox doe je dit nu.
    2. Indien je ingelogd bent bij Dropbox klik je op ‘Continue‘ wanneer je deze waarschuwing te zien krijgt.
    3. Hierna klik je op ‘Allow‘ om de HOSTING Drive toestemming te geven tot je Dropbox folder(s).

De initiële configuratie is nu afgerond. De Dropbox folder(s) worden nu van en naar je HOSTING Drive omgeving gesynchroniseerd.

De gekoppelde Dropbox folder(s) tonen op je apparaten

1. Om de Dropbox folder(s) toe te voegen aan je apparaten open je het ‘Instellingen‘ scherm van het HOSTING Drive programma en vink je ‘Dropbox‘ aan.
  2. Klik op ‘Apply‘ om de wijziging actief te maken.

NB: Afhankelijk van de grootte van de Dropbox folder(s) kan het enkele minuten tot uren duren alvorens de bestanden en folders op je apparaat verschijnen.

Data migreren van Dropbox naar HOSTING Drive

1. Log in op jouw HOSTING Drive omgeving.
  2. Open de ‘Dropbox‘ folder.
  3. Sleep de map die je wilt migreren door middel van ‘drag and drop’ naar de hoofd map, aangeduid met deze afbeelding:

Let op: Het verplaatsen kan een lange tijd duren. Laat je browser geopend en verlaat de pagina niet tot de map verplaatst is.