E-mail niet op de server opslaan Hosted Zimbra

Voer de stappen in de onderstaande handleidingen uit om jouw e-mailclient(s) zo te configureren, dat e-mail niet langer op de server opgeslagen wordt.
Deze handleiding is alleen geschikt voor zogenaamde Light mailboxen welke gebruik maken van POP3.

Als jouw e-mailclient niet in de lijst voorkomt, neem dan contact op met onze servicedesk.

Apple Mail

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.
  1. Open ‘Mail’.
  2. Kies voor ‘Mail’ -> ‘Voorkeuren’.
  3. Klik op het tab blad ‘Accounts’ en selecteer de juiste account.
  4. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  5. Plaats een vinkje bij ‘Verwijder bericht van server na ophalen’.
  6. Selecteer daaronder na hoe lang de berichten van de server verwijderd dienen te worden.
  7. Sluit vervolgens het venster, wanneer wordt gevraagd om de wijzigingen op te slaan, klik op ‘Opslaan’.

iPhone, iPad en iPod Touch

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.
  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Ga naar ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
  3. Klik op het e-mail account dat je wilt instellen.
  4. Klik op ‘Account’.
  5. Wanneer er ‘POP-ACCOUNTGEGEVENS’ staat, betreft dit een POP account.
  6. Klik op ‘Geavanceerd’.
  7. Klik op ‘Verwijder van server’.
  8. Selecteer ‘Na een dag’.
  9. Klik op ‘Geavanceerd’.
  10. Klik op ‘Terug’.
  11. Klik op ‘Gereed’.

Outlook 2010

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.
  1. Open ‘Outlook 2010’.
  2. Kies voor ‘Bestand’ -> ‘Account instellingen’ -> ‘Accountinstellingen…’.
  3. Dubbel klik op jouw account naam.
  4. Klik op de knop ‘Meer instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Geavanceerd’.
  5. Deselecteer nu de optie ‘Laat een kopie van de berichten achter op de server’.
  6. Klik nu op ‘OK’.

Outlook 2011

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.
  1. Open ‘Outlook 2011’.
  2. Kies voor ‘Outlook’ -> ‘Voorkeuren’ -> ‘Accounts’.
  3. Selecteer jouw account.
  4. Klik op de knop ‘Geavanceerd’.
  5. Deselecteer nu de optie ‘Laat een kopie van elk bericht op de server staan’.
  6. Klik nu op ‘OK’.

Outlook 2013

Vereisten:

• POP of Light Mailbox.
  1. Open ‘Outlook 2013’.
  2. Kies voor ‘Bestand’ -> ‘Account instellingen’ -> ‘Accountinstellingen…’.
  3. Dubbel klik op jouw account naam.
  4. Klik op de knop ‘Meer instellingen’ en vervolgens op het tabblad ‘Geavanceerd’.
  5. Deselecteer nu de optie ‘Laat een kopie van de berichten achter op de server’.
  6. Klik nu op ‘OK’.