Hoe Hosting Drive omgaat met versie beheer en beschikbare ruimte

HOSTING Drive van Hosting.NL ondersteunt (een simpele versie van) versiebeheer. Versiebeheer maakt backups van gewijzigde bestanden die toegankelijk zijn via de ‘Versies’ tab in het eigenschappen scherm van een bestand. Deze tab bevat de geschiedenis van een bestand en vanaf hier kan je direct terug naar een oude versie van het betreffende bestand.

Een oude versie van een bestand herstellen of downloaden

Om een specifieke versie van een bestand te herstellen klik je op de recycle knop aan de rechterkant van de tab.
Om een versie van het bestand te downloaden klik je op de pijl naar beneden.

Versiebeheer en vrije schijfruimte

Versiebeheer zal automatisch oude bestanden laten verlopen wanneer er te weinig schijfruimte is. Versiebeheer zal nooit de oorzaak zijn van te weinig vrije schijfruimte.
Versiebeheer beheerd oude bestanden op de volgende manier:

• Voor iedere eerste seconde wordt er 1 versie bewaard
  • Voor de eerste 10 seconden wordt er iedere 2 seconden 1 versie bewaard
  • Voor de eerste minuut wordt er iedere 10 seconden 1 versie bewaard
  • Voor het eerste uur wordt er iedere minuut 1 versie bewaard
  • Voor de eerste 24 uur wordt er ieder uur 1 versie bewaard
  • Voor de eerste 30 dagen wordt er iedere dag 1 versie bewaard
  • Na de eerste 30 dagen wordt er iedere week 1 versie bewaard

De versies worden bijgewerkt nadat een nieuwe versie van een bestand gemaakt is.

Versiebeheer zal nooit meer dan 50% van de beschikbare ruimte binnen de HOSTING Drive omgeving in gebruik nemen. Indien de in gebruik zijnde ruimte deze limiet overschrijd zal HOSTING Drive de oudste versie van bestanden verwijderen tot er weer meer dan 50% vrije beschikbare ruimte is.