Een DNS SRV record toevoegen aan je domeinnaam

SRV records kun jij gemakkelijk zelf aanmaken via ons controlepaneel.
In dit voorbeeld voegen wij het volgende SRV record toe:

_sip._tls.janjansen.nl met als doel 1 100 443 sipdir.online.lync.com

Zo voeg je een DNS SRV record toe aan je domeinnaam

1. Log in op Mijn HOSTING.
    2. Klik nu op ‘Domeinnamen’ -> ‘Mijn domeinnamen’

3. Klik vervolgens op de domeinnaam waarvan je de DNS wilt bewerken
    4. Klik daarna op DNS beheer
    5. Klik nu op de pijl naast de groene plus en kies voor ‘Voeg SRV record toe’
    6. Voer nu de waardes in de verschillende velden in aan de hand van onderstaand voorbeeld:
      1. Vul nu als ‘Service’ het eerste deel van het record in, in dit geval _sip
      2. Als ‘Protocol’ selecteer je het tweede deel, in dit geval _tls
      3. De standaard ingevulde TTL is prima en hoeft niet aangepast te worden
      4. Als ‘Prioriteit’ vul je het eerste cijfers in, in dit geval 1
      5. Als ‘Gewicht’ vul je het tweede cijfer in, in dit geval 100
      6. Als ‘Poort’ gebruiken we het laatste cijfer. In dit geval 443
      7. Als ‘Doel’ vullen we sipdir.online.lync.com in
      8. Klik op ‘Voeg toe’ om het SRV record op te slaan