Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn e-mail?

Mocht je het wachtwoord van je e-mailadres kwijt zijn, dan kun je dit artikel gebruiken om het wachtwoord te herstellen.

Pas het wachtwoord van een mailbox aan

1. Log in op Mijn HOSTING.
  2. Ga naar ‘Diensten‘ en klik op ‘Mijn Diensten‘.
  3. Selecteer de juiste dienst.
  4. Scroll naar  ‘Email beheer‘ en klik op mailboxen.
  5. Klik op het potlood naast de mailbox waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen:
  6. Klik op ‘Genereer‘ om een nieuw, veilig, wachtwoord te genereren.
    wachtwoord email wijzigenVergeet niet het wachtwoord ergens op te slaan.
    Let op: indien er een leesteken (bijv. @, $, !) aanwezig is in het wachtwoord adviseren wij opnieuw de genereer knop te gebruiken. Het leesteken kan namelijk problemen veroorzaken met het inloggen in de webmail.
  7. Een wachtwoord dient uit minimaal 8 karakters te bestaan, waaronder minimaal 1 hoofdletter en 2 cijfers.
  8. Klik op ‘Opslaan‘ om het nieuwe wachtwoord actief te maken.

Let op: zorg ervoor dat je GEEN makkelijk te raden wachtwoorden, zoals bijvoorbeeld je geboortedatum of naam, invult. Het zou zonde zijn als je mail gehackt wordt, omdat er een te makkelijk wachtwoord is opgegeven.