Hoe kan ik zelf e-mail markeren als spam

Het komt wel eens voor dat, ondanks de strenge spam policy, er alsnog een spam e-mail doorgelipt. Dit kan te maken hebben met een nieuwe methode die wordt gebruikt om spam te verzenden. Om te voorkomen dat je lastig gevallen wordt met meerdere van dit soort e-mails is het mogelijk om de spamfilter te ’trainen’. Hiervoor zijn drie mogelijkheden welke hieronder staan beschreven.

Uploaden in het SPAM EXPERTS controle paneel

Ga naar het Antispam en Antivirus Service controlepaneel, deze is te bereiken via Mijn HOSTING

  1. Log in op Mijn HOSTING.
  2. Ga naar ‘Diensten’ -> ‘Mijn diensten’.
  3. Klik de Antispam en Antivirus Service dienst aan.
  4. Vervolgens klik je op ‘Ga naar SPAM EXPERTS controle paneel’. Je logt direct in onder de juiste domeinnaam.
  5. Klik op ‘Inkomend’ en klik vervolgens op ‘Train spam’ Train Spam
  6. Op dit scherm is het mogelijk om de e-mail berichten (.eml of .msg bestanden) in het vakje met de stippen te slepen of via ‘browse’ het juiste bestand op je computer te selecteren. Bij het slepen is het niet meer nodig om op de knop ‘Uploaden’ te klikken, dit gebeurt automatisch.
  7. Als de upload succesvol was verschijnt er een groen venster met het bericht dat de e-mail succesvol is geüpload.

Spam melden via een addon in de e-mail client

Het is ook mogelijk om een e-mail direct vanuit je e-mail client als Spam te markeren. Hiervoor heb je een addon nodig die te downloaden is op de website van SPAM EXPERTS.

Na het installeren is in Outlook de addon dan vervolgens te vinden onder het tabblad ‘Add-ins’. Door de e-mail te selecteren die als Spam gemarkeerd moet worden en dan vervolgens op ‘Report Spam’ te klikken wordt de e-mail automatisch in de prullenbak gegooid en geüpload naar de SPAM EXPERTS server.

Outlook add-in

Pas wel op met het gebruik van de knop, want er wordt niet om een bevestiging gevraagd.

Spam melden via een forward

Als bovenstaande oplossingen niet mogelijk zijn voor jou dan is er nog een mogelijkheid om de spam e-mails als attachment naar de SPAM EXPERTS server te sturen. Door een e-mail te sturen met het desbetreffende spam bericht als attachment naar spamreport@spamrl.com wordt het bericht (.eml, .msg of winmail.dat) automatisch verwerkt door SPAM EXPERTS . Het is ook mogelijk om een e-mail als niet-spam te markeren door het bericht als bijlage naar notspamreport@spamrl.com te sturen.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is geopend tot 18:00 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen
This site is registered on wpml.org as a development site.