Hoe stel ik mijn Hosted Zimbra Light mail in Gmail in?

Voer de stappen in de onderstaande handleiding uit om jouw e-mailclient zo te configureren, dat je gebruik kunt gaan maken van jouw Hosted Zimbra Light mailbox.

1. Log in op ‘Gmail.com’
  2. Ga naar ‘Instellingen’
  3. Ga vervolgens naar ‘Accounts en import’ en klik op de ‘Een e-mailaccount toevoegen’ om een account toe te voegen
  4. Vul bij ‘E-mailadres’ in: Jouw e-mailadres
  5. Klik op ‘Volgende’
  6. Zorg dat ‘E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)’ geselecteerd is
  7. Klik op ‘Volgende’
  8. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres
  9. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord
  10. Vul bij ‘POP-server’ in: ‘zimbra-login.net’
  11. Selecteer als ‘Poort’ poort 995
  12. Vink ‘Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald’ aan
  13. Klik op ‘Account toevoegen’

De account is nu toegevoegd. Wil je ook e-mail versturen via de Zimbra server? Volg dan ook de stappen hieronder.

1. Zorg dat je in het scherm ‘E-mail verzenden door je SMTP-server’ bent
  2. Vul bij ‘SMTP-server’ in: ‘zimbra-login.net’
  3. Vul bij ‘Gebruikersnaam’ in: Jouw e-mailadres
  4. Vul bij ‘Wachtwoord’ in: Jouw wachtwoord
  5. Selecteer ‘Beveiligde verbinding via TLS’
  6. Klik op ‘Account toevoegen’
  7. Jouw mailbox is nu klaar voor gebruik!