Een IPv6 adres toevoegen aan je domeinnaam doe je zo

IPv4 adressen worden steeds schaarser en om die reden is het belangrijk dat je website ook via een IPv6 adres beschikbaar is. Steeds meer hosting partijen ondersteunen IPv6 adressen (net als wij trouwens). Hieronder lees je hoe je een IPv6 adres kan toevoegen aan de DNS van je domeinnaam.

Zo voeg je een IPv6 adres toe aan je domeinnaam

1. Log in op Mijn HOSTING.
  2. Je komt na het inloggen op jouw ‘Dashboard’ terecht.
  3. Klik op het tabblad ‘Domeinen’ -> ‘DNS Beheer’
  4. Klik vervolgens op ‘Beheer’ achter de domeinnaam waar je de DNS van wilt bewerken.
  5. Klik nu op ‘groene plus’ om het IPv6 record toe te voegen
  6. In het onderstaande voorbeeld voegen we een IPv6 adres toe op de domeinnaam ‘janjansen.nl’.
    • Naam: dit veld laat je leeg. Je vult dit veld alleen in wanneer je een IPv6 adres toevoegt voor een subdomein
    • Type: AAAA
    • Inhoud: het IPv6 adres. Bijvoorbeeld 2a01:518:1:1009::3
      • Je hosting partij kan je voorzien van het juiste IPv6 adres
    • Prioriteit: dit veld laat je leeg
    • TTL: 1 uur is prima maar kan desgewenst aangepast worden
  7. Zodra je tevreden bent met de invoer klik je op Voeg toe’ en wordt je invoer gevalideerd en opgeslagen.