Joomla! installatie handleiding

Vervang ‘joomlatest.acceptatie.hosting.nl’ hieronder naar je domeinnaam:

1. Download de laatste versie van Joomla op https://downloads.joomla.org/nl/.
  2. Pak het bestand uit.
  3. Maak middels je FTP programma verbinding met de FTP server.
  4. Upload de inhoud van het ZIP bestand naar de map ‘/domains/joomlatest.acceptatie.hosting.nl/public_html/’.
  5. Verwijs ‘joomlatest.acceptatie.hosting.nl’ naar het IP van uw HOSTING webserver. Bekijk in ‘mijn.acceptatie.hosting.nl’: ‘‘Diensten’ -> ‘Webhosting Pakket’ -> ‘Server’‘ voor het juiste IP.
  6. Open in je webbrowser http://joomlatest.acceptatie.hosting.nl:
    1. Select Language: Nederlands nl-NL.
    2. Website naam: De naam van uw website.
    3. E-mailadres administrator:
    4. Beschrijving: Vul een beschrijving van de algehele website in die gebruikt zal worden door zoekmachines. Over het algemeen is een maximum van 20 woorden optimaal.
    5. Gebruikersnaam administrator: Uw beheerders gebruikersnaam. Bijvoorbeeld: voornaam.achternaam.
    6. Wachtwoord administrator: Een veilig wachtwoord.
    7. Bevestig wachtwoord administrator: Herhaling van het veilige wachtwoord.
    8. Website offline: Nee.
  7. Klik nu op volgende.
    1. Databasetype: MySQLi.
    2. Naam host: localhost.
    3. Gebruikersnaam: jouw MySQL gebruikersnaam.
    4. Wachtwoord: jouw MySQL wachtwoord.
    5. Naam database: jouw MySQL databasenaam.
    6. Tabelvoorvoegsel: Laat staan zoals voorgesteld.
    7. Oude database verwerking: Back-up.
  8. Klik nu op ‘volgende’.
  9. Controleer de gegevens en klik nu op ‘Installatie’.
  10. Na enkele seconden verschijnt de melding ‘Gefeliciteerd! Joomla! is nu geïnstalleerd.’.
  11. Als laatste klik je nu op ‘Verwijder de map installation’.

Joomla! is nu klaar voor gebruik!