Met SSH verbinding maken met je Webhosting pakket

Wil je via een SSH key (Public Key Authentication) verbinding maken met je webhosting pakket? Volg dan onderstaande stappen.

SSH key configureren

Maak allereerst via FTP verbinding met je webhosting pakket.

1. Stuur een e-mail naar support@acceptatie.hosting.nl om je IP adres te whitelisten
  2. Maak nu een map genaamd .ssh aan
  3. Open de map .ssh en maak hierin een bestand genaamd authorized_keys aan
  4. Open dit bestand op je computer en plak hier je publieke SSH sleutel in
  5. Upload het gewijzigde authorized_keys bestand naar de .ssh map
  6. Pas nu de rechten van het bestand aan en de map .ssh aan. De rechten dienen “600” (lees en schrijf rechten voor de eigenaar) te zijn op het bestand authorized_keys en 700 op de map .ssh.

Mits je IP adres gewhitelist is (zie stap 1) kan je nu met je SSH sleutel verbinding maken met je webhosting pakket.