Nameservers wijzigen

Een Nameserver vertaalt domeinnamen naar IP-adressen. Als een persoon jouw domeinnaam in zijn browser invult, dan zal zijn computer naar de Nameserver van jouw domeinnaam vragen om te achterhalen naar welk IP-adres hij moet surfen om de juiste website te kunnen tonen.

Het wijzigen van Nameservers kun je zelf snel en eenvoudig via Mijn HOSTING regelen:

1. Log in op Mijn HOSTING.
  2. Klik op ‘Domeinen’ -> ‘Mijn domeinen’.
  3. Klik vervolgens op de desbetreffende domeinaam.
  4. Klik aan de rechterkant op de pijl en daarna op ‘Beheer nameservers’
  5. Hier kun je kiezen voor standaard Nameservers (de Nameservers van Hosting.NL) of custom Nameservers (jouw eigen Nameserver):
    custom nameservers

Let op: het wijzigen van Nameservers kan tot wel 48 uur duren, voordat deze daadwerkelijk geïndexeerd zijn.