SQR Drive koppelen aan een Redhat server middels WebDav

Je kunt je HOSTING Drive gemakkelijk koppelen aan een Redhat server. Hieronder leggen we je uit hoe je dit kunt doen. Op zoek naar een handleiding voor een CentOS server? Klik hier.

Activeer het EPEL repository:

Voor 32 bit: sudo wget http://dl.fedoraproject.org/pub/epel/6/i386/epel-release-6-8.noarch.rpm
Voor 64 bit: sudo wget http://dl.fedoraproject.org/pub/epel/6/x86_64/epel-release-6-8.noarch.rpm

Installeer het EPEL repository:

Voor 32 bit: rpm -ivh epel-release-6-8.noarch.rpm
Voor 64 bit: rpm -ivh epel-release-6-8.noarch.rpm

Installeer nu davfs2:

sudo yum install davfs2

Maar vervolgens een folder aan waar je de data gaat plaatsen die je wilt synchroniseren:

sudo mkdir /mnt/data

Koppel (mount) de zojuist aangemaakt folder nu aan je HOSTING Drive omgeving:

sudo mount.davfs https://subdomein.domein.com/remote.php/webdav /mnt/data

Nu zal je gevraagd worden om je gebruikersnaam en wachtwoord:

Please enter the username to authenticate with server
https://subdomein.domein.com/remote.php/webdav or hit enter for none.
Username: Je HOSTING Drive gebruikersnaam
Please enter the password to authenticate user [Je HOSTING Drive gebruikersnaam] with server
https://subdomein.domein.com/remote.php/webdav hit enter for none.
Password: Je HOSTING Drive wachtwoord
mount.davfs: warning: the server does not support locks

Je HOSTING Drive omgeving is nu verbonden met /mnt/data op je CentOS server.

Veel gestelde vragen:

Q: Tijdens het configureren van de HOSTING Drive omgeving ontvang ik een melding ‘mount.davfs: warning: the server does not support locks’.
A: De melding: ‘mount.davfs: warning: the server does not support locks’ kun je gerust negeren.

Q: Tijdens het uploaden van data ontvang ik een ‘No space left on device’ melding
A: De melding ‘No space left on device’ heeft te maken met de beschikbare ruimte op het lokale system van waaruit de cp of rsync wordt uitgevoerd.
Dit heeft te maken met het tijdelijk cachen van de te kopiëren bestanden en folders. Zie de optie ‘cache_dir’ in het bestand /etc/davfs2/davfs2.conf.
Indien gewenst kan de cache_dir aangepast worden naar een grotere partitie of kan je de partitie waar de cache geplaatst word uitbreiden (standaard /var/cache/davfs2/).