Tweetrapsauthenticatie inschakelen in Hosting Drive

Wat is tweetrapsauthenticatie?

Bij tweetrapsauthenticatie, ook wel tweestapsauthenticatie of two factor authentication genoemd, wordt jou 2 keer gevraagd om te bewijzen dat jij ‘jij’ bent. Wanneer je ergens inlogt, vul je doorgaans eerst je wachtwoord in. Nadat je het juiste wachtwoord hebt opgegeven, genereer je een specifieke code die via een authenticatie applicatie op je telefoon gegenereerd wordt. Deze code vul je in op het inlogscherm, en pas dán kun je bij je account.

Tweetrapsauthenticatie inschakelen in HOSTING Drive doe je zo:

1. Log in op jouw HOSTING Drive omgeving
  2. Klik linksboven op het ‘hamburger menu’ en daarna op ‘market’
  3. Open de app ‘2-Factor Authentication’ en klik op ‘Installeren’
  4. Klik nu rechtsboven op je naam en daarna op ‘Instellingen’
  5. Navigeer nu in het menu naar ‘Beveiliging’ en vink vervolgens ‘TOTP activeren’ aan
  6. Open nu je verificatie applicatie en voeg een nieuw token toe
  7. Scan daarna met de applicatie de barcode
  8. Voer nu de verificatie code uit je verificatie applicatie in onder het veld ‘To enable second-factor verify authentication code below’
  9. Klik op ‘Verifieer’ om tweetrapsauthenticatie te activeren

Tweetrapsauthenticatie is nu succesvol ingesteld! Zodra je nu opnieuw inlogt zal gevraagd worden om je verificatie code die je via de verificatie applicatie kunt opvragen.

Applicaties koppelen aan HOSTING Drive wanneer tweetrapsauthenticatie ingeschakeld is

Zodra tweetrapsauthenticatie ingeschakeld is kunnen applicaties geen verbinding meer maken met de HOSTING Drive omgeving. Die applicaties dienen vanaf nu verbinding te maken met behulp van een ‘app wachtwoord’.

1. Log in op jouw HOSTING Drive omgeving
  2. Klik nu rechtsboven op je naam en daarna op ‘Instellingen’
  3. Klik op ‘Beveiliging’
  4. Scroll naar ‘App wachtwoorden’
  5. Vul bij ‘App naam’ een omschrijvende naam in voor het wachtwoord. Bijvoorbeeld: ’telefoon’
  6. Klik hierna op ‘Creëer nieuw app wachtwoord’
  7. Kopieer het wachtwoord en gebruik dit als wachtwoord in je applicatie. De gebruikersnaam is niet veranderd.