Is een .shop domeinnaam interessant voor jouw organisatie?

Sinds 26 september zijn domeinnamen die eindigen op .shop verkrijgbaar en deze zijn nu al erg populair. Op de releasedag van de extensie zijn er wereldwijd al 50.000 domeinnamen verkocht met deze extensie, waarvan 39.801 in het eerste halfuur. Maar waarom is deze extensie zo populair?

punt shop domein De meeste websites en webshops hebben op dit moment een domeinnaam die eindigt op .com of .nl voor Nederland. Dat is voor iedereen helder en makkelijk vindbaar, maar als je voor jouw (nieuwe) organisatie een domeinnaam zoekt, is deze met een .com of .nl extensie vaak al vergeven. Dit kun je checken met de domeinchecker. Als jouw organisatie een online of offline winkel is, dan kun je nu je voordeel doen met de extensie .shop. Deze extensie is kort, makkelijk te onthouden en nog veel belangrijker, het wordt bijna wereldwijd begrepen. De .shop extensie laat direct zien dat jouw organisatie verbonden is aan de retail. Wanneer je alleen een offline winkel hebt, kan het ook interessant zijn voor marketingdoeleinden.

Als je al een domeinnaam hebt voor je winkel, kun je er ook voor kiezen om voor je corporate website de .com extensie te hanteren en voor je webshop de .shop extensie. Bovendien kan je de .shop extensie claimen en redirecten naar jouw website, zodat een ander deze niet kan claimen en er met jouw klanten vandoor gaat.

Een .shop extensie is vernieuwend en momenteel de best verkochte nieuwe extensie, zoals te zien in bovenstaand figuur uit de lijst met top level domains (TLD’s). Het kan voor jou dus heel nuttig zijn om te kiezen voor een domeinnaam met .shop als je (online) iets wilt verkopen. Probeer het zelf. Bij ‘SQR.NL’ kun je nu voor €2,50 per maand een domeinnaam met de extensie .shop registreren. Je hebt dit binnen 1 minuut geregeld via onze Domainchecker.

Heb je vragen over nieuwe extensies? Dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn op werkdagen van 8:30 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds bereikbaar via telefoon (072 751 34 06), e-mail en chat (klik op het icoontje rechtsonder in je scherm).

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief
This site is registered on wpml.org as a development site.