Mijn e-mail wordt verhuisd, wat betekent dat?

In dit artikel leg ik uit wat de impact is van het verhuizen van je e-mail. Wil je in plaats daarvan meer weten over de impact van het verhuizing van je website? Klik dan gelijk door naar dit artikel.

De korte, en niet zo technische, versie

Wanneer wij de verhuizing van je mailboxen voor jou uitvoeren gaat er geen mailtje verloren. Alle e-mail in je mailbox(en) wordt meegenomen en alle inkomende e-mail blijft ook gewoon binnenkomen. Wel verandert je webmail programma en moet jij jouw e-mail programma en mobiele apparaat hoogstwaarschijnlijk opnieuw instellen. Lees hier hoe je dat opnieuw doet.

De langere, en wat technischere, versie

Wat wordt er niet verhuisd?

Voor sommige een gegeven, voor andere een grote verrassing: je agenda en contactpersonen worden niet door ons verhuisd.
Agenda en contactpersonen staan alleen in je e-mail programma of mobiele apparaat en dáár hebben wij geen toegang toe.
Uiteraard kan je deze gegevens wel zelf exporteren uit je e-mail programma en vervolgens ergens anders weer importeren.

Wat wordt er wél verhuisd?

Alles wat met je mailbox zelf te maken heeft wordt verhuisd: de gekoppelde e-mail adressen én de volledige inhoud van je mailbox.
Dus zowel henk@janjansen.nl en henk.janjansen@janjansen.nl worden overgezet alsmede je Postvak In, Verzonden Items en alle andere submappen.

Wat gebeurt er tijdens de verhuizing?

Vlak voor we beginnen met het verhuizen van de e-mail vertellen wij ‘het internet’ dat nieuwe e-mail naar de nieuwe mailboxen verstuurd moet worden.
Vervolgens wordt tijdens de verhuizing de inhoud van de mailboxen door ons verplaatst naar volledig nieuwe mailboxen.

Let op dat in sommige gevallen het wachtwoord van de mailbox(en) verandert.

Hoelang duurt de verhuizing?

Over het algemeen is een verhuizing binnen 1 uur afgerond.
Hoelang de verhuizing exact duurt is afhankelijk van de grootte van de mailboxen en de hoeveelheid mailtjes in die mailbox.

Je hoeft niet te wachten met het in gebruik nemen van de nieuwe mailbox(en) tot alles afgerond is. Al je oude mappen en e-mails zullen vanzelf zichtbaar worden in je nieuwe mailbox.

Wanneer is de verhuizing afgerond?

Zodra de inhoud van de mailboxen verhuisd is zullen wij de toegang tot de oude mailboxen dichtzetten en is de verhuizing afgerond.

Wat moet ik na de verhuizing doen?

Testen! In principe wordt alle e-mail overgezet máár waar gehakt wordt vallen spaanders. Daarom raden wij aan om de e-mail en mappen na de verhuizing door te lopen.

 

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief
This site is registered on wpml.org as a development site.