Mijn website wordt verhuisd, wat betekent dat?

In dit artikel leg ik uit wat de impact is van het verhuizen van je website. Wil je in plaats daarvan meer weten over de impact van het verhuizing van je e-mail? Klik dan gelijk door naar het artikel Mijn e-mail wordt gemigreerd, wat betekent dat?

De korte, en niet zo technische, versie

Wanneer wij de verhuizing voor jou uitvoeren merken de bezoekers van jouw website niets van deze verhuizing. Er is geen ‘downtime’, je website blijft tijdens de verhuizing gewoon bereikbaar. Wel is het belangrijk dat je na de verhuizing controleert of alles nog functioneert zoals je gewend was.

De langere, en wat technischere, versie

Wat is een website eigenlijk?

Een website bestaat uit twee delen: de bestanden en een database. De bestanden zijn bijvoorbeeld alle afbeeldingen op jouw website, de teksten op jouw website bevinden zich vervolgens in de database. De hele website staat vervolgens op een server en een server is een aan het internet verbonden computer die jouw website aan bezoekers laat zien.

Wat wordt er precies verhuisd?

Wanneer wij je website verhuizen maken wij een kopie van alle website bestanden en de website database en verplaatsen wij deze kopie van de oude naar de nieuwe server. Alle afbeeldingen, PDF documenten en teksten worden dus 1 op 1 meegenomen!

In dit artikel gaan we niet in over de impact van het verhuizen van de e-mail. Wil je daar meer over weten lees dan dit artikel.

Hoelang duurt de verhuizing?

Afhankelijk van de grootte van de website kan het overzetten van de website bestanden en de website database enkele minuten tot enkele uren in beslag nemen. De bezoekers naar je website merken hier gelukkig helemaal niets van! Het is belangrijk om tijdens de verhuizing geen wijzigingen aan je website te maken.

Wanneer is de verhuizing afgerond?

Nadat de website bestanden en de website database overgezet zijn passen wij de (DNS) verwijzing van je domeinnaam aan van de oude naar de nieuwe server. Over het algemeen is deze wijziging binnen enkele minuten zichtbaar en gaan de bezoekers voor jouw website al snel naar de nieuwe server.

Wat moet ik na de verhuizing doen?

Testen! Klik rond op je website en test of alles nog functioneert zoals je gewend was zoals bijvoorbeeld een contactformulier of fotogalerij.

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief
This site is registered on wpml.org as a development site.