Wijziging algemene voorwaarden voor domeinnaamhouders

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor domeinnaamhouders worden per 1 mei 2019 gewijzigd voor .nl, .se en .nu domeinnamen. Ben jij in het bezit van een van deze domeinextensies? Klik dan op een van de onderstaande links om de gewijzigde voorwaarden te lezen of te downloaden.

Bekijk of download de voorwaarden voor .nl domeinnaam registraties
Bekijk of download de voorwaarden voor.se en .nu domeinnaamregistraties

Samenvatting van de wijzigingen voor .nl domeinnamen:

  • Registrars werken met zogenaamde resellers (wederverkopers). Deze partijen werden tot nu toe niet benoemd in de AV. In de inleiding van de nieuwe AV zijn de rollen en verantwoordelijkheden van de betrokken partijen duidelijk beschreven.
  • Art 3 lid 1 is duidelijker gemaakt dat handelen door de registrar voor rekening en risico komt van de houder die voor deze registrar heeft gekozen.
  • Artikel 21 is uitgebreid. Dit geeft ons meer bevoegdheid om in te grijpen als een domeinnaam onrechtmatig of strafbaar gebruikt wordt.
  • In art 23 is de grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens verduidelijkt. Daarnaast zijn de zogenaamde certification authorities, partijen die SSL-certificaten verstrekken, toegevoegd als partij aan wie SIDN domeinnaamregistratiegegevens ter beschikking stellen.
  • Artikel 25 is aangepast, omdat onze maximale aansprakelijkheid is verhoogd.

Wijzigingen voor .nu en .se domeinnamen

  • Paragraaf 5.3 en 8 zijn aangepast

Hungry for news?

Schrijf je in voor de Hosting.NL nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je gegevens worden gebruikt voor het verzenden van nieuws, technische updates en support artikelen.

Ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrieven

Nieusbrief
This site is registered on wpml.org as a development site.