Domeinnaam beheer

 

Een domeinnaam aanvragen

Checken of een domeinnaam vrij is en je registreren gaat eenvoudig via onze domainchecker. Voor deze registratie heb je de volgende informatie nodig:

  • Contactgegevens (eigenaar, administratief, beheerder etc.)
  • Twee of meer nameservers (die ontvang je van ons)

Je ontvangt vervolgens, conform de eis van de registrar, van ons een e-mail ter bevestiging. Indien dit mailadres nog niet bij ons bekend is en er niet gereageerd wordt, kan dit leiden tot opschorting van de gTLD domeinnaam.

Een domeinnaamregistratie verlengen

Aan het einde van de registratieperiode wordt de domeinnaamregistratie automatisch verlengd, indien de factuur binnen de gestelde termijn is voldaan. Hiervan wordt je per mail op de hoogte gesteld. Je kunt jouw domeinnaam beheren via Mijn HOSTING. Meer weten over domeinnamen, domeinnaam registreren of domeinnamen verhuizen? Kijk dan op ‘Quarantaineperiode en kosten voor heractivatie’.

Een domeinnaam verhuizen

Je kunt een domeinnaam verhuizen via Mijn HOSTING.

  • Een token of z.g.n. verhuiscode
  • Contactgegevens (eigenaar, administratief, beheerder etc.)
  • Twee of meer nameservers (die ontvang je van ons)

Een verhuizing van een domeinnaam neemt enkele tijd in beslag. Van enkele minuten tot enkele dagen. Dit is afhankelijk van het type extensie. De overdracht kan door de hostingprovider of de eigenaar van de domeinnaam tijdens deze periode worden afgewezen.

Een domein overdragen

Indien een domeinnaam word overgedragen aan een nieuwe eigenaar, dan volstaat het door het wijzigen van de contactgegevens in het controle paneel (Mijn HOSTING). Zowel de oude als de nieuwe registrant ontvangen een e-mail ter bevestiging. Dit is slechts ter kennisname en er wordt verder geen actie verwacht.

Andere gegevens bijwerken

In Mijn HOSTING is het mogelijk (contact-)gegevens te wijzigen en op te slaan. Indien een e-mailadres wordt gewijzigd zijn wij verplicht een verificatie van dit e-mailadres te doen. Niet reageren vanaf dit nieuwe e-mailadres kan leiden tot het opschorting van de gTLD domeinnaam dat gekoppeld is aan het bewuste e-mailadres.

Een domeinnaam verwijderen

Een domeinnaam wordt uit een account verwijderd indien hiertoe een verzoek door de houder wordt gedaan via het controlepaneel. De domeinnaam wordt vervolgens voor een periode in quarantaine geplaatst. Voor hoe lang exact kun je zien in ons overzicht op ‘Quarantaineperiode en kosten voor heractivatie‘. Indien deze verwijdering geannuleerd of ingetrokken wordt dan worden de kosten voor heractivatie in rekening gebracht. Een overzicht van de kosten per TLD is te vinden op ‘Quarantaineperiode en kosten voor heractivatie‘.

 
This site is registered on wpml.org as a development site.