Hoe maak ik een snapshot van mijn VPS?

Wanneer je een grote aanpassing, zoals een update, gaat doen op jouw VPS- omgeving is het belangrijk om een snapshot (back-up) te maken. Het maken van een snapshot is ook aan te raden voordat je andere grote aanpassingen gaat doen. Daarnaast is het handig om altijd een recente snapshot achter de hand te hebben.

• Log in op Mijn HOSTING met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik op ‘Diensten’ en klik op je ‘VPS’ dienst.
  • Klik onder het kopje “VPS Beheer” op de knop ‘Snapshots Beheren’.

• Klik op de knop ‘Maak Snapshot’ .
  • Nu heb je succesvol een snapshot gemaakt van jouw VPS-omgeving.

• Lees hier hoe je een snapshot herstelt