Wat is het verschil tussen FTP en SFTP?

FTP is niet veilig voor het overbrengen van bestanden. Maar wat is het verschil tussen FTP en SFTP dan?

FTP

FTP (File Transfer Protocol) is een protocol welke wordt gebruikt om data op het internet te verplaatsen. De authenticatie van het FTP protocol vindt plaats middels een gebruikersnaam, een wachtwoord en een poort (meestal 21). De conversatie tussen de client en de server vindt plaats middels een tekstbestand en alle communicatie tussen de twee partijen wordt onveilig over het internet verstuurd. Dit betekend bijvoorbeeld dat je gebruikersnaam en wachtwoord als tekst verzonden worden, waardoor ze gemakkelijk door een derde onderschept kan worden.

SFTP

SFTP (Secure File Transfer Protocol) is bestandsbeheer, net zoals FTP, maar dan met een SSH (Secure Shell) verbinding. De verbinding is altijd versleuteld en daarom een stuk veiliger. Door de encryptie van de verzonden informatie, is de vertrouwelijkheid en integriteit van de verzonden informatie verzekerd. Het protocol gaat er vanuit dat de authenticatie met de gebruiker gebeurd is bij het maken van de verbinding tussen client en server.

Hulp nodig van een van onze hosting gurus?

Heb je nu antwoord nodig op een dringende vraag of hulp nodig van onze support? Onze hosting specialisten staan maar al te graag voor je klaar!

Customer Support Team

Onze klantenservice is op dit moment gesloten. We zijn weer open op de eerstvolgende werkdag om 08:30 uur

Of neem een kijkje in onze 'stap-voor-stap' support handleidingen.

Bekijk support artikelen
This site is registered on wpml.org as a development site.