Webhosting betekenis

Wat is de betekenis van webhosting? Dat is waarschijnlijk de vraag die je hebt en die gaan wij voor je beantwoorden. 

Webhosting is simpel gezegd het huren van een stukje opslag op en rekenkracht (CPU/processor)  van een server. Op deze server worden bestanden geplaatst die samen een website vormen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld webpagina’s, foto’s, video’s etc.  Zodra iemand de domeinnaam van de website in een browser intypt, worden de bestanden van de website automatisch van de server ingeladen. De bezoeker krijgt nu de website te zien. De bedrijven die webhosting aanbieden worden ook wel ‘hosting providers’ genoemd.

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites! Webhosting is essentieel om als bedrijf of particulier online actief te zijn. Daarbij kies je natuurlijk het liefst voor een partij die betrouwbaar is, zijn sporen heeft verdiend, betaalbaar is en ook nog eens met je mee kan groeien. In dat geval ben je bij Hosting.NL aan het juiste adres!

Hosting wordt ook gebruikt om vanaf een eigen domeinnaam te mailen. Bijvoorbeeld jan@janjansen.nl. De e-mails die naar het persoonlijke e-mailadres worden gestuurd, worden ook opgeslagen op een server.

 
Webhosting S
vanaf
4,09
Per maand
incl. btw: € 4,95
2 websites
2 databases
10 e-mailboxen
10 GB SSD
Onbeperkt dataverkeer
Gratis SSL certificaat

Webhosting M
vanaf
3,18
Per maand
incl. btw: € 3,85
 
5 websites
75 databases
50 e-mailboxen
50 GB SSD
Onbeperkt dataverkeer
Gratis SSL certificaat

Webhosting L
vanaf
1,82
Per maand
incl. btw: € 2,20
10 websites
100 databases
100 e-mailboxen
200 GB SSD
Onbeperkt dataverkeer
Gratis SSL certificaat

Nederlandse vlagNederlandse datacentersISO logoISO 27001 en ISO 20000 certificering NEN logoNEN 7510 certificering

Waar moet je op letten bij webhosting?

Lees onze blogs en artikelen voor tips en advies

 

Welk webhosting pakket?
Kies je voor een groot of voor een klein webhostingpakket? Het kan allemaal bij Hosting.NL!  Waar je ook voor kiest bij Hosting.NL, wij doen er alles aan om jou online nog succesvoller te maken; met behulp van uitstekende dienstverlening en online artikelen met informatie en tips.

Webhosting vergelijken
Waar moet je rekening mee houden als je op zoek bent naar webhosting? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen. In ons blog ‘webhosting vergelijken‘ kun je lezen waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste webhosting partij.

 
www.Meerdere
 

Webhosting, makkelijk en snel geregeld

Check ook onze WordPress hosting en Websitebouwer!

 

Weet je al of je direct met WordPress of Joomla! aan de slag wilt voor je website? Bij Hosting.NL kun je ook automatisch WordPress laten installeren direct na je bestelling. Hierdoor kun jij je weer razendsnel richten op je business. 

Een ander voordeel bij deze webhosting is dat wij ook back-ups voor je maken. Hierdoor heb je meer zekerheid en kun je wat meer experimenteren. In het meest vervelende geval kunnen wij dus een back-up voor je terugplaatsen, wel zo prettig!

Websitebouwer

Wil je het nog eenvoudiger? Check dan onze Websitebouwer waar je met een drag & drop tool jouw nieuwe site eenvoudig online zet. We hebben een testomgeving om deze tool eerst te proberen. Wel zo makkelijk.

In slechts drie stappen heb je jouw eigen website online staan:

  1. Bedenk je domeinnaam
  2. Kies je webhostingpakket
  3. Bouw je eigen website
Installeer eenvoudig CMS-systemen!
 

 
Performance
Maximale performance

De krachtigste processoren en SSD schijven i.c.m. ons razendsnelle netwerk zorgen voor maximale performance van jouw website.

Security
Hoogste veiligheid

Door onze 20 jaar lange ervaring behoort ons netwerk tot één van de veiligste van Nederland.

Verhuisservice
Gratis verhuisservice

We verhuizen je website helemaal kosteloos naar ons toe. Onze hostingspecialisten helpen je daar graag mee op weg.

 

Lanceer snel je project met webhosting van Hosting.NL

Wat onze klanten zeggen

Telefonische helpdesk

Laatst telefonisch contact gehad en zeer professioneel te woord gestaan. De verbinding werd pas verbroken nadat ik aan had gegeven dat alles duidelijk- en gelukt was. Alles werd begrijpelijk en met de nodige humor uitgelegd.

Easy to use dashboard

SQR biedt een een easy to use dashboard en hierdoor is onderhoud plegen aan een domein goed zelf te doen. Daarnaast is hun servicedesk altijd bereikbaar om hulp te bieden. reactietijd is erg snel! Keep up the good work!

Zeer tevreden klant van SQR

Al jaren klant van SQR, naar volle tevredenheid. Over het algemeen zeer snelle reactietijd, goed in het meedenken in oplossingen en bereid om net dat stapje extra te zetten. Een aanrader voor iedere zakelijke gebruiker!

Niels Sparnaaij
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Martin Buskens
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Elco Simon – FrisBEE
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
Trustpilot user rating
This site is registered on wpml.org as a development site.